Dla mięsożerców

Wielu z nas mięsożerców lubi mięso drobiowe, z którego można zrobić bardzo wiele. Kupując całego kurczaka możemy go podzielić na porcje i mieć obiad na cały tydzień. Z porcji rosołowej możemy ugotować pyszny tradycyjny rosół, aczkolwiek możemy do tego celu użyć tez skrzydełek czy pałki. Zależy to tylko od naszego gustu kulinarnego. Oprócz rosołu mięso to stanowi znakomitą bazę dla innych zup. Jednak zupy to nie jedyne zastosowanie kurczaka. Pałki lub pierś możemy opiec w piekarniku z ziołami, w sosie lub sami doprawimy kurczaka wedle naszych upodobań majerankiem czy papryką. Dobrze wypieczony kurczak ma pyszną chrupiąca skórkę a podany z ziemniakami i surówką jest doskonałym obiadem na niedziele czy inny dzień. Mięso to smakuje też dobrze ugotowane z sosem. Pierś kurczaka idealnie nadaje się do chińszczyzny. Doskonale pasuje do ryżu czy makaronu z odpowiednim sosem i warzywami. W sezonie grillowania idealnie pasuję do szaszłyków. Zaletą tegoż mięsa jest to iż bardzo szybko się smaży czy gotuje dlatego potrawy z piersią od kurczaka bardzo szybko stają się gotowe do jedzenia.

Leave a Reply

Styczeń 2019
P W Ś C P S N
« Sty    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
  • Zupa pomidorowaZupa pomidorowa
    Zupa pomidorowa z pewnością będzie doskonale smakować, jeżeli uwzględni się w niej takie elementy jak świeże pomidory. Wiele osób wykorzystuje do zupy pomidorowej tylko i wyłącznie przecier pomidorowy a to …
  • Kuchnia cypryjskaKuchnia cypryjska
    Kuchnia cypryjska jest kuchnią bardzo różnorodną . Widać w niej odbicie kuchni wielu narodów. Kuchnia ta prezentuje różnego rodzaju potrawy, które zachwycają zarówno smakiem jak i wyglądem i aromatem. Różnego …