Dla mięsożerców

Wielu z nas mięsożerców lubi mięso drobiowe, z którego można zrobić bardzo wiele. Kupując całego kurczaka możemy go podzielić na porcje i mieć obiad na cały tydzień. Z porcji rosołowej możemy ugotować pyszny tradycyjny rosół, aczkolwiek możemy do tego celu użyć tez skrzydełek czy pałki. Zależy to tylko od naszego gustu kulinarnego. Oprócz rosołu mięso to stanowi znakomitą bazę dla innych zup. Jednak zupy to nie jedyne zastosowanie kurczaka. Pałki lub pierś możemy opiec w piekarniku z ziołami, w sosie lub sami doprawimy kurczaka wedle naszych upodobań majerankiem czy papryką. Dobrze wypieczony kurczak ma pyszną chrupiąca skórkę a podany z ziemniakami i surówką jest doskonałym obiadem na niedziele czy inny dzień. Mięso to smakuje też dobrze ugotowane z sosem. Pierś kurczaka idealnie nadaje się do chińszczyzny. Doskonale pasuje do ryżu czy makaronu z odpowiednim sosem i warzywami. W sezonie grillowania idealnie pasuję do szaszłyków. Zaletą tegoż mięsa jest to iż bardzo szybko się smaży czy gotuje dlatego potrawy z piersią od kurczaka bardzo szybko stają się gotowe do jedzenia.

Leave a Reply

Październik 2017
P W Ś C P S N
« sty    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
  • Transport polska francjaTransport polska francja
    Jaki transport do Francji?. Moja siostra już od dobrych kilku lat mieszka we Francji. Nie mówię, że nie byłoby mi to na rękę, gdyby mieszkała w Polsce, ale to jest …
  • Wina z izraelaWina z izraela
    Skuś się na szlachetne wino z Izraela!. Wina z Izraela są znane ze swoich wysokich walorów smakowych i cieszą się w Polsce rosnącą popularności. Każdy znawca wina powinien znać ich …