Dla mięsożerców

Wielu z nas mięsożerców lubi mięso drobiowe, z którego można zrobić bardzo wiele. Kupując całego kurczaka możemy go podzielić na porcje i mieć obiad na cały tydzień. Z porcji rosołowej możemy ugotować pyszny tradycyjny rosół, aczkolwiek możemy do tego celu użyć tez skrzydełek czy pałki. Zależy to tylko od naszego gustu kulinarnego. Oprócz rosołu mięso to stanowi znakomitą bazę dla innych zup. Jednak zupy to nie jedyne zastosowanie kurczaka. Pałki lub pierś możemy opiec w piekarniku z ziołami, w sosie lub sami doprawimy kurczaka wedle naszych upodobań majerankiem czy papryką. Dobrze wypieczony kurczak ma pyszną chrupiąca skórkę a podany z ziemniakami i surówką jest doskonałym obiadem na niedziele czy inny dzień. Mięso to smakuje też dobrze ugotowane z sosem. Pierś kurczaka idealnie nadaje się do chińszczyzny. Doskonale pasuje do ryżu czy makaronu z odpowiednim sosem i warzywami. W sezonie grillowania idealnie pasuję do szaszłyków. Zaletą tegoż mięsa jest to iż bardzo szybko się smaży czy gotuje dlatego potrawy z piersią od kurczaka bardzo szybko stają się gotowe do jedzenia.

Leave a Reply

Listopad 2018
P W Ś C P S N
« Sty    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
  • Grunt to odpowiednio wyposażona kuchniaGrunt to odpowiednio wyposażona kuchnia
    Prawidłowo wyposażona kuchnia jest podstawą do tego, ażeby posiadać zadowoloną żonę i nie wysłuchiwać jej narzekań na to, że znów musi gotować obiad dla całej rodziny. Można nie zdawać sobie …
  • Kulinaria z całego świataKulinaria z całego świata
    Jak najbardziej na wszelkiego rodzaju potrawy należy być otwartym. Dzięki temu, będzie można poszerzać swoje horyzonty. Podróżując po całym świecie warto próbować różnych kulinariów. Dzięki temu na pewno można będzie …