Dla mięsożerców

Wielu z nas mięsożerców lubi mięso drobiowe, z którego można zrobić bardzo wiele. Kupując całego kurczaka możemy go podzielić na porcje i mieć obiad na cały tydzień. Z porcji rosołowej możemy ugotować pyszny tradycyjny rosół, aczkolwiek możemy do tego celu użyć tez skrzydełek czy pałki. Zależy to tylko od naszego gustu kulinarnego. Oprócz rosołu mięso to stanowi znakomitą bazę dla innych zup. Jednak zupy to nie jedyne zastosowanie kurczaka. Pałki lub pierś możemy opiec w piekarniku z ziołami, w sosie lub sami doprawimy kurczaka wedle naszych upodobań majerankiem czy papryką. Dobrze wypieczony kurczak ma pyszną chrupiąca skórkę a podany z ziemniakami i surówką jest doskonałym obiadem na niedziele czy inny dzień. Mięso to smakuje też dobrze ugotowane z sosem. Pierś kurczaka idealnie nadaje się do chińszczyzny. Doskonale pasuje do ryżu czy makaronu z odpowiednim sosem i warzywami. W sezonie grillowania idealnie pasuję do szaszłyków. Zaletą tegoż mięsa jest to iż bardzo szybko się smaży czy gotuje dlatego potrawy z piersią od kurczaka bardzo szybko stają się gotowe do jedzenia.

Leave a Reply

Wrzesień 2018
P W Ś C P S N
« Sty    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
  • Programy kulinarneProgramy kulinarne
    Wszyscy oglądamy telewizję, różnego rodzaju filmy. Jest to naprawdę dobry sposób na to, żeby się relaksować, odprężyć. Obecnie wybór programów mamy na tyle duży, że bez wątpienia każdy z nas …
  • Deser na latoDeser na lato
    Deser na lato to przede wszystkim doskonały pomysł na przygotowanie odpowiednich posiłków wykorzystując skarby lata, czyli owoce. Jest to czas, kiedy w praktyce owoce występują w każdej postaci. Najlepiej smakują …