Smak tajskiej kuchni

Kuchnia tajska odznacza się bardzo ciekawym smakiem, który z całą pewnością warto poznać. Mieszanka różnych aromatów, kojarzących się doskonale z Dalekim Wschodem, pozwala uzyskać niewiarygodne pod każdym względem efekty kulinarne nie do przebicia. Warto więc z całą pewnością choć raz w życiu spróbować tego, co zaoferować nam może kuchnia Tajlandii. A jakich smaków możemy się tam właśnie spodziewać? Przede wszystkim, dużej ilości imbiru, czosnku oraz chilli, które są podstawą każdej niemal potrawy takiej, jak curry. Ponadto, będzie tam wiele kolendry, świeżej mięty, trawy cytrynowej, mleka kokosowego, bazylii, czy też kozieradki. Użyte będą także różnego rodzaju przyprawy korzenne, ale także elementy nadające potrawom słodycz, jak miód, czy też wino ryżowe. Połączenie wszystkich tych smaków z ciekawymi połączeniami warzyw, owoców oraz mięs, czy też owoców morza, da z całą pewnością naprawdę doskonałe efekty, które warto wykorzystać w praktyce. I to ze względu na tę fuzję smaków, tajska kuchnia cieszy się tak dużym powodzeniem.

Leave a Reply

Czerwiec 2017
P W Ś C P S N
« sty    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
  • Kupki smakowe
    Zostaną one na pewno w odpowiedni sposób pobudzone, jeśli tylko będzie się spożywało dobre i świeże potrawy. Tylko takie należ wybierać. Dzięki temu smak nie zostanie w żaden sposób zniekształcony. …
  • Ukraińskie smaki
    Swoje podróże po świecie warto zacząć od najbliższych sąsiadów. Wiele osób wyjeżdża za naszą wschodnią granicę odwiedzając Ukrainę. Z czym nam się kojarzy kuchnia tego regionu? Przede wszystkim z wódką, …